Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Матч поколінь

 

Людмила Полях

10 жовтня у ДЮСШ «Юність» відбувся шаховий матч поколінь між членами Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка та кадетами Другої гімназії. Захід був приурочений до 75-річниці визволення України від фашистських загарбників, який відзначається 28 жовтня. У ньому взяли участь також шестеро жінок-академісток, які також захоплюються цієї грою.

 

Перед початком змагання учасників своїми хореографічними номерами привітали гімнастки ДЮСШ «Юність» та вокальний дует Таскіри і Володимира Максюти.

Грали шахісти за шевінгенською системою. Всього було 10 столів, за якими сиділи по двоє шахістів: кадет і ветеран. А ще на трьох столах розігрували партії представниці прекрасної статі. До речі, серед хлопців кадетів у змаганні взяла участь і одна дівчина - кадетка, яка також захоплюється шахами!

По черзі чорними і білими фігурами грали ветерани війни, праці (члени Академії пенсіонерів) і кадети Білоцерківської гімназії №2. Перемогли ветерани, але виграли діти, отримавши від людей поважного віку не тільки майстер-клас гри у шахи, а й досить позитивну виховну атмосферу.

Отож цей захід, ініційований і проведений Володимиром Корнієнком, директором спортивної школи, підтвердив укотре: проєкт "Єдність поколінь" - ефективний, потрібний, він виконує важливу виховну функцію.


Якщо чоловіки-ветерани, багатьом із яких уже за 80, грали з кадетами, то жінки-академістки - між собою. Золото виборола представниця клубу "Сузір'я" Раїса Гура, срібло - Тетяна Діденко - клуб "Серпанок", а бронзу - Ірина Безпалько, клуб "Зарічанське джерело". Вітаємо!

У підсумку переміг досвід. Адже переважна більшість академістів – досвідчені шахісти, деякі з яких грали у свій час із відомими радянськими спортсменами. Більшість мають І та ІІ розряди і навіть є майстрами спорту! Але й для кадетів такі змагання корисні, адже найкраща наука – це гра із сильним суперником.І якщо під час гри серед команд кадетів та ветеранів з першої партії було зрозуміло, хто переможець, то серед жінок – інтрига тривала до останньої хвилини гри. Між двома панянками довелося провести додаткову партію, аби визначити, хто сильніший


Після закінчення заходу усім учасникам організатори, а це Олена Ткач, виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка та Володимир Корнієнко, директор ДЮСШ «Юність», вручили дипломи та призи

Фотоальбом. Матч поколінь

 

Поділитись з друзями: