Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

На ювілеї художника

 

           Галина Бакал, координатор клубу «Пролісок»

Незважаючи на денну спеку й канікули в Академії пенсіонерів,  члени клубів «Пролісок» та «Лада» відвідали виставку картин у стилі імпресіонізму відомого художника (нашого земляка) Олександра Федоровича Дмитренка. Він є головою Київської обласної організації спілки художників України. Виставка проходила у краєзнавчому музеї м. Білої Церкви і була присвячена 60-річчю митця.

Лунало  багато привітань і подяк за багаторічну плідну співпрацю на цьому тлі. Далі - цікава розповідь про творчість та життя із вуст самого ювіляра. Приємно було дізнатися, що Дмитренко О. Ф. не тільки талановитий художник (у різних напрямках), а й має музичний хист - він президент білоцерківського джаз-клубу, який часто дає концерти в місті. Майстер пензля сказав: «Аби зрозуміти картину, з нею потрібно лишитися сам на сам».

Ми так і  зробили. Проте  людська натура непосидюча, кожна з нас побачила щось своє і швиденько ми почали обмінюватися враженнями, згодом до нас долучився і сам митець. Слухаючи наші враження  про те,  що ми конкретно побачили, він був приємно здивований. Йому імпонувала наша уява та бачення його картин. І для нас було дивним, що він з нами (не злякаюся цього слова - дилетантами) був згоден.

 

Обговорення пройшло у теплій, дружній атмосфері, у ньому брали участь його син та дружина. Наприкінці ми ще раз побажали ювіляру здоров'я, творчих злетів та простого людського щастя. Як то кажуть,  сьогодні день прожито не даремно

Фотоальбом. На ювілеї художника.

Поділитись з друзями: