Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Не забудьте пом'янути незлим тихим словом..."

 

Тільки-но відлунали вірші Лесі Українки на заходах в Академії пенсіонерів, присвячених 150-річчю від дня її народження, як календар 2021 року нагадав про іншу, не менш важливу для українців дату - 207-ма річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Саме з цієї нагоди зібралися два клуби, що дислокуються на масиві Леваневського - "Гармонія" та "Золота осінь".

Деякі жінки поважного віку прийшли на свято зі своїми внуками, яких також долучили до виступів, зокрема виразного читання поетичної спадщини видатного Кобзаря.

На заході прозвучали пісні на слова Т.Шевченка: "Вітре буйний, вітре буйний!"("Думка"), "По діброві вітер виє..."(балада "Тополя"), "Реве та стогне Дніпр широкий" ("Причинна"). Їх виконали члени клубу "Гармонія" (координатор Таскіра Максюта), який напередодні зробив куточок, розмістивши в ньому найвідоміші репродукції картин та уривки з віршів Тараса Григоровича.

А вокальний ансамбль "Золота осінь" однойменного клубу Академії пенсіонерів (координатор Любов Жаркова) подарував присутнім пісні про Шевченка - "На високій дуже кручі, над самісіньким Дніпром", "Тарасове село".

Насамкінець обидва ансамблі заспівали одна за одною гумористичні українські народні пісні, адже їх так любив Тарас Шевченко!

Фотоальбом. "Не забудьте пом'янути незлим тихим словом..."

Поділитись з друзями: