Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Новорічно-різдвяні свята в клубах Академії пенсіонерів

Попри дуже складний 2022 рік, академісти все ж таки вирішили відзначити новорічно-різдвяні свята в своїх клубах. Адже це не лише спроба укріпити психологічну стійкість пенсіонерів, а й збереження наших, українських, традицій та їх популяризація.

Так, 16 грудня академісти клубу «Пролісок» (координатор – Людмила Маринич) зібралися у своїй улюбленій бібліотеці на масиві «Залізничне селище», щоб поділитися інформацією та отримати більше знань про цикл зимових свят, а  також організували невеличку сценку кусання калити на Андрія.  

19 грудня клуб «Криниця життя» (координатор – Лариса Бондарчук) та клуб «Зарічанське джерело» (координатор – Лариса Хоменко) провели цікавий патріотичний захід «Українські обереги», присвячений традиціям та звичаям українського народу. А оскільки свято припало на день вшанування святого Миколая Чудотворця, то ще й згадали про цикл зимово-різдвяних свят.

21 грудня клуб «Водограй» (координатор – Лариса Ястребова) мав дуже цікавий передноворічний захід. Спершу завідувачка центральною бібліотекою Людмила Чупак розповіли академістам цікаву історію виникнення всесвітньо віомої пісні "Щедрик", а потім розповіла про традицію відзначати свято Андрія. Також ансамбль клубу "Ровесник" та членкиня клубу Ольга Томашевська презентували колєжанкам чудові колядки. У цей жень ансамбль "Спадщина" клубу "Чарівна мить" (координатор - Ніна Янова) у бібліотеці-філії №10 провів цікавий концерт, об'єднавши свята новорічно-різдвяного циклу. Звучали колядки та щедрівки. Академісти зіграли ролі всіх персонажів різдвяних свят.

23 грудня клуб «Гармонія» (координатор – Таскіра Максюта) відзначили день Святого Миколая та прийдешній Новий рік, а 30 грудня записали колядки для участі у конкурсі, який організувала бібліотека №8. Вони прозвучали у виконанні ансамблю клубу та дуету «А ми удвох» у складі подружжя Таскіри та Володимира Максют.

26 грудня клуб «Золота осінь» (координатор – Майя Боженко) зустрівся в затишній залі бібліотеки – філії №8, аби відсвяткувати іменини тих академістів, які відзначили свої дні народження у листопаді та грудні 2022 року та послухати веселих пісень та колядок у виконанні ансамблю «Золота осінь». Після такого заходу академісти пригощали одне одного власною випічкою та чаювали.

У цей же день клуб «Вікторія» (координатор – Ніна Скоробагатько) святкував Різдво Христове разом з поетесою Тетяною Строкач та бібліотекарями центральної бібліотеки міста. Слухали різдвяні вірші, співали колядки та щедрівки.

28 грудня вирішили зустрічати прийдешній новий 2023 рік академісти клубу «Сузір’я» (координатор – Тетяна Сулейманова) та «Промінь надії» (координатор – Ніна Старенькова). Вони не відстають від своїх колег з інших клубів за творчим задумом і кмітливістю. Тож і стіл новорічний накрили, і казкові персонажі на святі були. Звісно ж, не лише їли, а ще й колядували!

У цей же день чудово зустрічали новий рік і академісти клубів «Любисток» (координатор – Любов Татаркіна) та «Зарічани» (координатор – Світлана Починок) разом із бібліотекарями філії №4 під час години гарного настрою «Новорічний серпантин». З привітальним словом до присутніх звернулися працівники книгозбірні, а затим на академістів чекали різноманітні ігри, конкурси з призами та сюрпризами. Ведучі заходу розповіли присутнім як правильно зустріти рік Чорного Водяного Кролика. Відчути смак новорічного дійства допомогли члени клубів у ролі Снігуроньки, Чаклунки, Кролика та Ялинки.

Святкування у кожного клубу були свої, але у всіх було одне – єдине бажання на прийдешній 2023 рік: миру й перемоги!

Фоторепортаж "Новорічно-різдвяні свята в клубах Академії пенсіонерів" 

 

Поділитись з друзями: