Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Олена Ткач зустрілася з учнями, які прагнуть стати лідерами

Як стати лідером в сучасному світі? Такі знання та навички формують у дітей з різних білоцерківських шкіл у Літній школі лідерства, яка організована спільно управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради та Громадської організації «РеСУРС». Під час відвідування школи підлітки прослуховують курс авторських тренінгів, автором і тренером яких є Алла Клочко, доктор психологічних наук, тренер, президент ГО «РеСУРС». Тренінги спрямовані на формування навичок лідерства, комунікації, критичного мислення, креативності. 

А для того, щоб теоретичні знання краще засвоювалися, школярам пропонують зустрічі з відомими білоцерківцями, які можуть з власного життєвого досвіду поділитися з молодим поколінням практичними порадами, як в цьому житті досягти успіху, що значить бути лідером, які для цього якості потрібно в собі виховувати та яку відповідальність це передбачає.

11 липня на зустріч з учнями завітала директор Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №9 з поглибленим вивченням іноземних мов Олена Дмитрівна Ткач.

Вона розповіла учням, яким був її шлях до успіху, яку здобула освіту, з чого починала свою вчительську кар‘єру, як потрапила на роботу у виконком Білоцерківської міської ради та чому з радістю погодилася очолити Благодійний фонд Костянтина Єфименка, де за 14 років роботи було започатковано масу цікавих проєктів, у тому числі для підтримки міських шкіл та здібних учнів.

Також пані Олена дала учням кілька важливих порад. Зокрема, варто знайти свою, як писав український філософ Григорій Сковорода, сродну працю, тобто ту, яка найбільше подобається. Варто пам’ятати, що лідер як і будь-яка інша людина – не ідеальний, він не повинен мати лише виключно позитивні риси характеру. Адже життя тримається на протиріччях. «Ніколи, нікого і нічого не бійтеся», - радить Олена Дмитрівна. Мається на увазі, не пасувати перед складнощами, перед проблемами, які можуть виникнути на шляху до успіху.

«Потрібно вчитися, - ще одна порада пані Олени. - І вчитися усім предметам, навіть якщо ви любите гуманітарні науки, все одно вчіть точні науки. Це допомагає розвивати мислення та логіку, без чого лідеру ніяк. Кожен день треба читати. Коли стоїть питання вибору – керуйтеся холодним розумом, а не емоціями. Любіть людей».

Учні охоче ставили питання, а отже зустріч їм сподобалася і, мабуть, вони все ж таки щось візьмуть корисного з цієї розмови.

Фотогалерея "Олена Ткач зустрілася з учнями, які прагнуть стати лідерами"

Поділитись з друзями: