Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Per aspera ad astra, або Крізь терни до зірок

 
 
Літнього погожого ранку 15 червня мешканці Білої Церкви могли спостерігати в парку «Олександрія» незвичні події. На Великій Галявині (а точніше – навкруги неї) зі сміхом і жартами то в один, то в інший бік снували групи людей. Це представники клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів брали участь у першому своєму сіті-квесті під назвою «Per aspera ad astra», що в перекладі з латинської  означає «Крізь терни до зірок»!
У боротьбу за перемогу вступили чотири команди, які відразу ж на старті обрали собі квітучі назви. Тож із хвилюванням та нетерпінням очікували сигналу про початок змагання «Червоні маки», «Хризантеми», «Жовті тюльпани» та «Волошки». І ось воно – перше завдання вже на руках, і хтось попростував до Китайського містка шукати невловимого агента № 2, а хтось уже в десять рук натягує плівку, щоб на власні очі побачити і зрозуміти, яким же міг бути гольф у Радянському Союзі. А там на лавці нашвидкуруч із виданих інгредієнтів складаються салати, а поряд вправляються у влучності. Завдання - найрізноманітніші, бо десь треба було застосовувати логіку чи уяву, а десь і показати свою вправність та точність. Певні квести учасники брали, як-то кажуть, «на ура», а деякі викликали труднощі, а то навіть без підказки і не вдавалося їх проходити. Суперництво було запеклим і таким запальним, що подекуди в процес долучалися навіть випадкові перехожі, що відвідували в той час парк.
Дві години академісти долали перепони. Фінішували у затінку під розлогим дубом. І тут вже настала гаряча пора для суддівської бригади – аналіз завдань, розподіл балів, визначення переможців. Фінальний підрахунок показав, що перше місце з досить значним відривом виборола команда «Волошки», а от друге і третє призові місця, на яких розташувалися «Хризантеми» та «Червоні маки» відповідно, розділили лише декілька балів. «Жовті тюльпани» опинилися на четвертій позиції.
Фінальне нагородження команд завершувало захід. Куратор клубу «Сузір’я» Євгеній Дорош вручав кожній команді заслужений набір медалей та дипломи. А персональний подарунок отримала наймолодша учасниця, яка разом зі своєю бабусею долала всі труднощі завдань від першої хвилини до фінального сигналу.
Підбиваючи підсумки, можна сказати: квест пройшов у захопливій атмосфері. А зважаючи на загальний настрій та сприйняття події, в одному можна бути впевненим – своїх зірок академісти цього дня досягли!
 
 

 

Поділитись з друзями: