Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Перший міський батьківський форум

     

     В актовій залі СЗОШ № 16 зібралося 7 жовтня на загальноміський форум Асоціації батьківської громадськості більше трьохсот небайдужих батьків, які розуміють, що сьогодні не можна перекласти відповідальність за виховання своїх дітей на школу, дитячий садочок, які усвідомлюють, що тільки в сім’ї формуються основні риси характеру особистості, її життєві принципи, світогляд і традиції суспільної поведінки.
 

 У залі, крім представників шкільних батьківських комітетів, - начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, педагоги, лікарі-педіатри, психологи, священики, науковці, представники громадських організацій. Серед запрошених – і виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Ткач.
 

   
      У своєму виступі Олена Дмитрівна не тільки проінформувала батьків про хід реалізації проектів фонду, пов’язаних із проведенням літніх спортивних змагань «Старти надій» та шкільної спартакіади, а й принагідно зазначила:
 
   
- Сьогоднішній захід є підтвердженням того, що в Білій Церкві активно формується громадянське суспільство, що прийшов час не перекладати проблеми дитячого алкоголізму, наркоманії, аморальної поведінки один на одного, а знаходити раціональні шляхи їх вирішення разом, усією громадою. Бо в центрі обговорення учасників форуму стоїть найдорожче, що є в кожної сім’ї, - дитина, для якої, на жаль,сьогодні  доступні найрізноманітніші засоби розтління. Тож час для обурень, нарікань і зволікань минув – кожен зі свого боку має конкретно діяти.
 
Благодійний фонд уже зараз працює над активним залученням дітей шкільного віку до масових занять спортом, бо тільки спорт дисциплінує, виховує, допомагає у навчанні, унеможливлює поширення шкідливих звичок, учить тримати удар як на майданчику, так і в житті, переживати поразки й перемоги, підставляти плече другові та спілкуватися за правилами етики.
 
 
 

     Шляхом відкритого голосування учасниками батьківського форуму була прийнята резолюція заходу й затверджений склад правління Асоціації батьківської громадськості, до якого увійшли по одному представнику від батьківських комітетів кожного навчального закладу й деяких ДНЗ. Батьки свідомо обрали для своєї діяльності наступні напрямки:

  • виховувати своїх дітей на основі традиційних духовних цінностей українського народу і найкращих зразках вітчизняної і світової педагогіки;
  • організовувати заходи, які сприятимуть популяризації сімейних цінностей, зміцненню інституту сім’ї і зв’язків між поколіннями;
  • захищати дітей від інформації, що розбещує та негативно впливає на інтелект, психіку й моральність;
  • надавати посильну допомогу школі в організації виховної роботи з дітьми й просвітницької роботи з батьками.

     Як стало відомо, відразу після закінчення форуму відбулося перше засідання правління Асоціації батьківської громадськості, в ході якого створено ряд робочих груп, що знаходитимуть шляхи для заборони розміщення кіосків біля навчальних закладів, продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, добиватимуться встановлення обмеження роботи для нічних клубів тощо.

 

Поділитись з друзями: