Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Пісня об’єднує серця

Пісня обєднує серця

Українська пісня – злет душі людської, вона така ж безсмертна і непереможна, як і наш народ, який упродовж багатьох століть виливав свій біль, тугу, негаразди, а також «сміх крізь сльози» у пісні. Хочеться низько вклонитися тим талановитим народним аматорам, які своєю безмежною любовю до народної пісні продовжують її безсмертне життя, несучи прекрасний спів до слухачів. До таких колективів належить народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Родинонька» з села Дрозди. Ці талановиті жінки на чолі зі своїм керівником В.М.Лисицею та художнім керівником М.Н.Тарасюк, маючи безліч особистих проблем і сільських турбот, три рази на тиждень збираються разом, щоб заспівати старих і розучити нових пісень для своїх шанувальників.

На зустріч із членами клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів, який працює при бібліотеці № 9 міської ЦБС, колектив «Родинонька» показав чудову пісенну композицію з народного життя. Ось «гай зелененький» вабить своєю красою, і до нього «дівчинонька по гриби ходила»; а щоліта хочеться пройтися «попід лугом», щоб ще і ще раз переконатися, «що тихо над річкою»; а вода в рідному краї, «як з трьох криниць» - чиста, смачна, цілюща. А ще «калина хизується красою», «явір похилився». Затремтіли болем і розпачем слова пісні: «Половина та садів цвіте, половина обсипається. Одна пара та вінчається, а друга розлучається». Та вже через декілька хвилин торжествує вічний народний оптимізм: «Три дубки наліво, три дубки направо, козак гуляє весілля»…

Вела вечір директор Будинку культури І.О.Костенко, яка поетичними рядками характеризувала кожну пісню, а ще риторично запитала: «Чим ми гірші своїх предків? Їм жилося не легше, ніж нам, і все ж вони співали. Чому ж ми рідко звертаємось до народних джерел пісенної творчості? Може, немає часу? А може, зачерствіла душа? Повертаймося до своїх витоків, лікуймо свої душі чистим поетичним словом народної пісні».

Куратор клубу «Сузір’я» Тетяна Сулейманова щиро подякувала за прекрасні хвилини, подаровані ансамблем, запропонувала продовжити дружбу, а колектив «Родинонька» пообіцяв подарувати ще багато пісенних шедеврів, які співали наші бабусі і прабабусі, а ще колядок і щедрівок «на щастя, на здоров’я, на Новий рік». 

 

                                 Завідуюча бібліотекою-філіалом № 9 Катерина Волинець 

Поділитись з друзями: