Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Подарунок до Дня міста

     

     10 вересня Біла Церква відзначила свій день народження – їй виповнилося 979 років! Цього дня білоцерківці беруть участь у покладанні квітів до пам’ятника Ярославу Мудрому – засновникові нашого міста, із задоволенням споглядають яскравий карнавал за участю наших юних мешканців, призначають «Рандеву під зорями», але найбільше чекають на виставку квітів. 


   Уперше взяв участь у традиційному проекті до Дня міста «Свято квітів – яскравий вінець екології міста і наших сердець» Благодійний фонд Костянтина Єфименка.

 …Кожне місто має свою назву, походження якої пояснюється легендами. Має таку легенду й Біла Церква. Вона розповідає, що напали монголо-татари і спалили дотла поселення, залишилася на горі тільки білокам’яна церква, саме вона й дала назву місту, хоча попередньо його нарекли Юр’євом, що походить від православного імені його засновника Ярослава Мудрого.


         Із часом церкву було зруйновано, але назва міста так і залишилася незмінною. Треба сказати, що вона є наскільки символічно сильною, що на її тлі навіть не зуміла зберегтися попередня – Юр’їв. Не перейменували місто і в комуністичні часи, коли саме слово «церква» викликало миттєвий супротив представників влади. Мабуть, сам Господь Бог зберіг для нас, сьогоднішніх нащадків, цю назву міста, в якому ми народилися, працюємо, виховуємо своїх дітей.


          Сьогодні кожен, хто приїздить до міста, обов’язково запитує, де та церква, від якої походить назва вашого населеного пункту? А нам, білоцерківцям, нічого не залишається, як показати рукою на білий костел із зеленим дахом… Але ж це споруда не ХІІ-ХІІІ, а вже ХVІІІ століття! І ніякого відношення до назви міста не має!

   Тому Білоцерківський благодійний фонд Костянтина Єфименка разом із ПАТ «Трібо» та Білоцерківським шляхово-експлуатаційним управлінням зробили подарунок місту у вигляді квіткової композиції - Замкову гору, яка, як відомо, є серцем Білої Церкви. Але поки що на ній не вистачає того білого храму, який дав назву місту. Тож, споглядаючи квіткову композицію, жителі й гості Білої Церкви могли уявити, якою буде улюблениця Замкова гора, коли її прикрасить відбудований за відтвореним колишнім проектом новий білокам’яний храм. 


     А Благодійний фонд Костянтина Єфименка отримав перемогу за цю квіткову композицію і диплом за І місце.

Фотоальбом - День міста


 

Поділитись з друзями: