Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

«Поетичний листопад» в клубі «Серпанок»

 Осінь - ясна і блакитна, мила, пушкінська, жовтокоса, жовтогаряча і золотиста, мінлива і мрійна, поетична, приємна, прохолодна і спокійна, сувора, чудова, врожайна...Скільки епітетів, скільки образів осені змальовано у світовій поезії, та не лише в поезії. Це улюблена пора багатьох живописців, композиторів, акторів, творчих людей. Чому? 

Мабуть, тому, що щемливе почуття осені живе в душі кожної людини, і щороку разом із природою кожен переживає його, переживає свій листопад. І зовсім не дивно, що у клубі «Серпанок» листопад буде наповнений особливим, «осіннім», настроєм, тому що саме цього місяця клуб академістів чекає справжній поетичний марафон. 
Початок якого відбувся  5 листопада, коли у гості до «Серпанку» завітала відома білоцерківська поетеса – Олена Мартузаєва. Збагнути, наскільки неординарними та багатогранними бувають особистості і рівно настільки ж непередбачуваним та цікавим життя людини, академістам вдалося після знайомства з цією жінкою. Олена Михайлівна дозволила серпанківцям зазирнути до власного неповторного світу, поринути у спогади про найдорожчі серцю миті, що вилилися в розмаїття поетичних рядків метафорами, епітетами, алегоріями… 
Кожна людина, крокуючи своїм життєвим шляхом, сповідує істини, у які вірить найбільше, які в сукупності складають її життєве кредо. Мистецтво слова, зокрема поетична лірика, якнайточніше відзеркалює сутність людини: її переживання, почуття, радість або печалі сьогодення, надії на майбутнє. «Я больше жизни жизнь люблю!» – таким рядком із поезії Олени Мартузаєвої окреслюється її творче та життєве кредо. Це рецепт щастя, яким вона залюбки поділилася з академістами
Це та істина, яка перетворює лід на полум’я, темряву на світло, зло на добро… Це відповідь на те, як потрібно ставитися до життя і як сильно його треба любити. Спасибі поетесі, яка  поділилася своєю творчістю, сподіваємось, її вірші змогли надихнути академістів, вселили віру та надію і подарували їм хороший настрій.

Поділитись з друзями: