Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Презентація книги "Браницькі"

Презентація книги «Браницькі»

 

Нещодавно побачила світ книга, яка стала підсумком двадцятирічної копіткої праці відомого в місті історика, завідувача відділу інформаційно-краєзнавчої роботи Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи, старшого наукового співробітника Краєзнавчого музею, кандидата історичних наук Євгена Чернецького.

Це видання  має назву «Браницькі» і висвітлює  історію одного з найбільших і знаменитих родів герба Корчак, а також розвиток двору графів Браницьких у Білій Церкві. Книга видана коштом Білоцерківського благодійного фонду Костянтина Єфименка.

І ось 27 грудня, напередодні Нового року та Різдва Христового, в ошатній залі Будинку органної та камерної музики зібралася білоцерківська інтелігенція на презентацію справжнього фоліанта – книги Є.Чернецького «Браницькі».

Першим до присутніх звернувся міський голова Василь Савчук, який відзначив важливість видання для культурного життя міста, адже книга дає можливість білоцерківцям детально  познайомитися з історією Білої Церкви через призму життєдіяльності родини Браницьких. Василь Петрович наголосив, що аналогів цієї книги за змістом та оформленням у Білій Церкві немає і подякував усім, хто доклав самовідданої праці  задля того, аби видання «Браницькі» побачило світ.

Своє вагоме слово сказав на презентації голова Благодійного фонду,  перший заступник Міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко, який подякував  авторові книги  Євгенові Чернецькому, видавцеві   Олександру Пшонківському і всій редакційній колегії за титанічну роботу, завдяки якій і народився цей справжній фоліант.

Презентацію книги прикрасили театральні мініатюри, які підготували вихованці студії «Пролог» гімназії № 1 (керівник – Тетяна Яковенко),  і пісенні дарунки вокального ансамблю «Співограй» Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» (керівник Ольга Гаврилюк).

Наприкінці презентації всі її учасники отримали в подарунок від Благодійного фонду книгу «Браницькі».

Фотоальбом 

Поділитись з друзями: