Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Приєднуємося до прекрасного

Юрій Балас,
куратор клубу «Вечірні зорі»
 
Наприкінці  травня колектив клубу «Вечірні зорі» Академії пенсіонерів відвідав колекційну ділянку «Сад-мур» дендропарку «Олександрія», де ознайомився з історією плодівництва в Україні. Цю незабутню пішохідну екскурсію для академістів клубу влаштував та особисто провів головний інженер дендропарку - Микола Михайлович Іллєнко, як і обіцяв ще взимку на зустрічі, де члени клубу і познайомились із цією талановитою, відданою своїй справі людиною.
Микола Михайлович знайшов час у своєму щільному графіку і приділив декілька годин академістам. Розповів про утворення та відновлення цього мальовничого й незабутнього куточку, де представлено сучасні та історичні сорти плодових і  ягідних культур. Академісти на власні очі побачили формовий сад, якийвключаєрізніштучніформиплодових дерев (яблунь, груш, черешень, кизилу тощо).
Члени клубу буквально «закидали» запитаннями Миколу Михайловича, але він уміло, доступно та вичерпно відповідав на різні запитання, які стосувалися садівництва, городництва тощо. Головний інженер поділися з академістами також і неоціненними секретами плодівництва та дав практичні поради.
Ця пішохідна екскурсія надовго запам’ятається членам клубу «Вечірні зорі». Вона надала незрівнянної насолоди, адже академісти мали змогу із головою «зануритися» у світ прекрасного та поєднатися хоч на мить із природою, її красою та силою, забувши про буденність, яка залишилася за стінами «Саду-муру». 
Екскурсія тільки закінчилась, а колектив клубу «Вечірні зорі» уже запланував наступну, яка відбудеться восени, і буде це  дегустація плодових та ягідних культур.

 

Поділитись з друзями: