Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Що не зустріч, то свято

 
Наталія  Пащенко,
кореспондент клубу «Діамант»
 
І знову в «Діаманті» проста, здається, подія – День національної кухні, а її організатори та члени клубу створили справжнє свято.
Недарма кажуть, якщо людина талановита, вона талановита в усьому. Ось і наші академісти - і співати, і танцювати, і в’язати, і вишивати. Відзначились і  тут: приготували свої кулінарні шедеври й  зуміли їх так презентувати, що журі засумнівалося, кому ж віддати перевагу. Хіба можна відзначити найкращих, якщо в усі страви було вкладено стільки любові, уміння й душі?!
Галина Ткаченко приготувала м'ясо з грибами, запечене в гарбузі, і розповіла про всі корисні властивості цієї дивовижної культури, що прийшла до нас із Америки. Галина Вот презентувала фаршировані грибочки і радо поділилась рецептом приготування. Валентина Заріцька з гумором та піснею запросила покуштувати коропа, запеченого з капустою.
Любов Гула, Каріне Агріянц та Марія Христюк приготували плов по- узбецьки. Ніби звична страва, але Каріне жила в Узбекистані, тому намагалася переконати всіх, що у них справжній узбецький плов.
Смачними українськими варениками пригостила присутніх Галина Моісеєва - з капустою, із сиром, із картоплею.
Людмила Комендант розпочала виступ своєї групи словом про хліб: «Хліб — символ життя. З давніх-давен він у великій пошані в народі. Недаремно у молитві до Бога «Отче наш...» люди, як великої милостині, просили не позбавити їх хліба, бо він не просто основа життя. Споконвіку хліб називають святим. Він завжди лежав на столі. Яке щастя, яке добро, що він є на світі». Кожен із присутніх зміг покуштувати по шматочку свіжовипеченої хлібини. 
Галина Лиманчук з Валентиною Ригас вразили фаршированою рибою по-єврейськи. А пісня «Хава нагіла» у їх виконанні ще більше запалила аудиторію.
Дуже цікаво презентувала страви італійської кухні група Галини Федорової. Овочевий салат по-італійськи, до нього - найпопулярніший десерт у світі «Тирамісу». Навряд чи хто з присутніх знав, що назва «тирамісу»  дослівно - «піднеси мене». Якщо завгодно - для підняття настрою.
Отож з піднесеним настроєм, під мелодію пісні італійського соловейка Робертіно Лоретті, члени групи задекорували стіл червоною атласною скатертиною, оздобили білою атласною смужкою, згідно італійських традицій, сервірували і поступово виставляли приготовлені італійські страви. За що і одержали перше місце. Як кажуть, уміла готувати, уміла й подавати.
Як завжди, за столами лунали жарти, пісні.
Підбиваючи підсумки кулінарного конкурсу, наш куратор Валерій Миколайович Матвієць щиро привітав усіх учасників, вручив пам’ятні подарунки й побажав подальших творчих перемог. Усі задоволені, щасливі!
Приємно спілкуватися з людьми, які й у  зрілому віці так цінують життя, так люблять його, такі невгамовні і в праці, і в розвагах.
Академія пенсіонерів – це джерело життя і натхнення, це молодість зрілого віку.

 

Поділитись з друзями: