Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Серпанкова гуморина

02 квітня у приміщенні ЗОШ № 16 не змовкав веселий сміх. Це академісти  клубу «Серпанок» зібралися на чергове засідання,  присвячене Дню сміху.  А  завітав до них поет-гуморист Леонід  Гажала із своєю новою книгою. Великою популярністю користується на Білоцерківщині перша його збірка «Велика подяка», яка вийшла в видавництві «Буква» у 1996 році  та друга «Демократичний вибір», видана у 2011 році.  Щиро та безпосередньо сприймають прості люди гумор Леоніда Гажали, його оригінальні гуморески, теми яких підказує саме життя.

Народився Леонід Гажала в 1947 році у селі Городище-Пустоварівка на Володарщині. Після закінчення  професійно-технічного училища працював на Миколаївському суднобудівному заводі. Службу проходив в складі контингенту Радянських військ у Німеччині. Після служби в армії Леонід Йосипович пов'язав своє життя з Білою Церквою та рідним селом.

 

Письменницький талант Леоніда проявився ще в дитячі роки, а природне почуття гумору передалося спадково від батька Йосипа, без якого жодне весілля  не було по-справжньому веселим. В авторському виконанні звучали гуморески з нової книги, відомі  та написані нещодавно.

 Як гумориста, Леоніда Гажалу ми знали давно, а  Гажалу-лірика відкрили для себе в цей день. У співавторстві з поетом-піснярем Анатолієм Кульчицьким з'явилися чудові пісні «Білоцерківчаночки», «Біла Церква – священна земля» та ін. Окрім того, Леонід Йосипович – великий патріот, людина з неспокійною вдачею, небайдужим серцем. 

У гумористів особлива місія в літературі – вони своїми творами неодмінно піднімають людям настрій.  Французький письменник Віктор Гюго якось сказав: «Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя», і гумористам вдається цього досягти. У цьому переконалися присутні на зустрічі, автор є прекрасним  читцем своїх творів, постійно  зривав оплески та сміх залу.

Також на Серпанкову гуморину для того, щоб підсилити «пігулку» хорошого настрою, до академістів було запрошено художника-карикатуриста Даниїла Кузнєцова. Даниїл Олександрович розповів, що він є учасником багатьох українських та міжнародних конкурсів карикатур. Має п'ять персональних виставок своїх робіт. Друкується як у виданнях України (газетах, журналах), так і за її межами. Зараз  співпрацює з журналом  «Перець» і  «Крокодил». Познайомитися з його роботами змогли всі присутні на організованій виставці.  А під час виступу гумориста, художник малював дружні шаржі на академістів клубу «Серпанок» та подарував їх усім на згадку.

Слова щирої вдячності та захвату від зустрічі висловив куратор  клубу «Серпанок» - Олександр Іванович Ящук та вручив гостям подяки та подарунки. Подякував гумористу та карикатуристу за подаровану книгу, шарж, гарний настрій та побажав здійснення творчих задумів.

Серпанкова гуморина. Фотоальбом


 


 

Поділитись з друзями: