Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Скандинавська хода

Тетяна Однорог

Скандинавська, або нордична, хода – це новий вид фітнесу з використанням спеціальних палиць.  Доступно для людини в  будь-якому віці та  з різним рівнем фізичної підготовки!



На базі клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів упродовж року вже проводяться заняття зі Скандинавської ходи. Спочатку люди ставилися до них з пересторогою, боячись нашкодити власному здоров’ю. Та коли вряди-годи чули відгуки одноклубників про покращення загального фізичного стану організму, почали приєднуватися до гурту й зустрічатися на стадіоні все частіше.

Павло Потійович Луценко відчув покращення майже відразу.  20 років поганого сну -  і вже після першого заняття він заснув увечері та прокинувся зранку. Вже сьогодні він відвідує заняття зі своєю дружиною Тетяною Василівною, яка також стала ліпше почуватися. 

Завдяки  Скандинавській ході  покращується стан здоров’я, знижується цукор у крові, втрачається вага тощо. За годину  тренування згорає 700 Кл, а при звичайній ході спалюється до 300 Кл. Всі академісти розповідають, що, прокинувшись зранку з високим тиском, вони йдуть на заняття, після чого тиск нормалізується. 

Заняття допомагають людям, які хворіють артритом, сколіозом,  і це особисто на собі відчули Любов Петрівна Жаркова та  Галина Дмитрівна Кучерова. Спостерігається загальне зміцнення організму, адже  під час ходьби одночасно працюють 90% м’язів. Ще великою перевагою є те, що зайняття проходять на свіжому повітрі й організм насичується киснем.

 Якщо  дотримуватися правильної техніки  ходи (з п’ятки на носочок), виконувати правильні рухи руками й глибоко  дихати, тоді зникають проблеми із болями в спині,  навіть проходять грижі. Але тренер рекомендує почати займатися Скандинавською ходою раніше, аніж виникнуть проблеми зі здоров’ям, профілактика в цьому випадку – значно цінніший аспект уваги до власного позитивного самопочуття.

Тренери Педченко Валентин Анатолійович та Мутья Ірина Костянтинівна навчалися в Українській школі Скандинавської ходи, хоча це не основний вид їхньої діяльності, але це хобі. «Допомагаючи іншому – допомагаєш самому собі», - переконані наставники.

Фотоальбом. Скандинавська хода





 

 

 

Поділитись з друзями: