Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Сузір'я" святкує Масляну

 

Низку обрядових дійств на честь весняного пробудження природи підготували для членкинь клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів  працівники бібліотеки №9. На святі Колодія жіноцтво клубу «Сузір’я» поділили на дві команди - «Свекрухи» і «Тещі», а команду «Зяті» представляли військовослужбовці 72-ої ОМБр.

Бібліотекарі разом з учасниками заходу відзначили народження Колодки, сповивання її жінками, хрестини, похрестини. «Хрещені батьки» Колодки відповідали на народознавчі запитання, відгадували жартівливі загадки. Прикрашені стрічками і квітами колодки прив’язували до ніг академісткам-мамам, які не одружили своїх синів протягом шлюбного сезону, а неодруженим хлопцям дісталися колодочки, які прив’язали до лівої руки. Від цього обрядового полінця можна було «відкупитися» цукерками, монетами, виконанням пісень тощо.

Пані Жанна провела інтелектуальний батл між «зятями» і «тещами», у  якому жінки відповідали на запитання,  пов’язані з військовою справою, а чоловіки складали  іспит на знання дівочих примх і побажань. Та найбільш емоційним було жартівливе гадання на млинцях: за начинкою дізнавалися передбачення змін у житті. Якщо млинець із сиром – це до вірних друзів, з яйцем і цибулею – до поповнення в родині, з яблуками – до зустрічі з майбутніми чоловіком чи дружиною...

Звучали на святі веснянки у виконанні Валентини Зикової і Людмили Смирнової, а пісні у виконанні Людмили Безкрилої наповнили всіх веселим настроєм.

Фотоальбом. "Сузір'я" святкує Масляну

Поділитись з друзями: