Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Святковий захід на честь завершення роботи у фонді директора Олени Ткач

6 липня відбувся загальноакадемічний захід, присвячений події, якої ще не було в історії Академії пенсіонерів. У затишній залі клубу «Криниця життя» за святковим столом зустрілися координатори усіх клубів Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка. Лунали ліричні пісні, побажання, тости. Членкині клубів ділилися приємними спогадами про численні академічні заходи, екскурсії, конкурси, які відбулися упродовж 11 років насиченого та активного життя пенсіонерів Білої Церкви.

Ця зустріч давніх друзів відбулася тому, що Олена Дмитрівна Ткач, директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка, залишає цю посаду. З першого липня вона очолила один з кращих білоцерківських навчальних закладів – Білоцерківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №9 з поглибленим вивченням іноземних.

Тож, як заведено серед українців, у товариському колі за святковим столом вирішили зустрітися та пригадати, скільки всього було зроблено під керівництвом Олени Дмитрівни та подякувати їй за вміння надихнути, підбадьорити, розрадити, обнадіяти людей поважного віку. Адже цього їм надзвичайно бракує на пенсії.

За ці 11 років чого тільки не побачили і не втілили в життя академісти! Зокрема, вшановували тих своїх колег, які прожили у парі понад 50 років - парад золотих пар проходив кілька разів. Благодійний фонд влаштовував тематичні свята – до Дня матері, Дня перемоги, новорічно-різдвяних свят, Дня міста. Були й концерти, присвячені талановитим академістам.

Влітку академісти охоче подорожували Київщиною і відвідали вже майже всі цікаві туристичні місця, музеї, релігійні споруди, парки тощо. А відтак географія їхніх екскурсій розширилася до сусідніх областей. Також пенсіонери ознайомилися з тим, як працюють заводи «Трібо» та «Біофарма», побували на хокейному матчі, ходили на вистави місцевого театру.

А ще для них в парку «Олександрія» були організовані арт-пікнік та фестиваль хорового співу «Олександрійські хорали».

В Академії пенсіонерів потужно діє проєкт «Єдність поколінь», в рамках якого проведене багато заходів спільно з учнями білоцерківських шкіл. Такі зустрічі дозволяють молоді перейняти досвід та знання від людей старшого віку. Поміж багатьох спільних свят з молоддю, варто згадати «Макаран-фест», свято Андрія, творчий батл, відтворення традицій зарічанського весілля тощо.

За час існування Академії пенсіонерів сформовано ансамблів та хореографічні та театральні гуртки. Тепер вже самі академісти вміють організувати свято, підготувати пісні, вірші, танці та сценки для виходу на сцену.

Звісно, всього не перелічити. За цей час назбиралася багато спогадів та світлин на згадку. Тож не дивно, що академісти вирішили не відпускати просто так Олену Ткач, до якої прикипіли всім серцем  і душею. Тож підготували цілий концерт як подяку за вкладені в добру справу допомоги людям золотого віку силу, енергію  та завзяття. І побажали нових звершень тепер уже на освітянській ниві, яка для пані Олени, вчителя за фахом, зовсім не нова.

Наостанок зазначимо: Академія пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка продовжує діяти  та згуртовувати в своєму колі людей, яким понад усе важливе просте людське спілкування.

Фотогалерея "Святковий захід на честь завершення роботи у фонді директора Олени Ткач" 

 

Поділитись з друзями: