Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Свято осені у пошуках Гармонії й Краси

Життя наповнене дарунками Долі. Справа в тому, що ми не так часто це помічаємо… Майже рік ми зустрічалися в одній аудиторії з дуже скромними, звичайними  жінками, якіодна від одної суттєво не відрізняються, усі мають значний життєвий досвід  та вік . Ніхто й не уявляв, яким скарбом володіє їхня Душа, яку вони непомітно подарували останнього жовтневого вівторка академістам клубу «Серпанок» та запрошеним гостям.
29 жовтня під час відзначання Свята осені під назвою «Атака Гарбуза», так як відбувалося свято напередодні Дня Всіх Святих, у клубі пройшов вибірковий етап конкурсу «Мадам Гармонія ». Людська осінь, як і природа, буває різною. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших – тихим бабиним літом, у третіх – суцільним сірим присмерком, а всі, хто відвідує «Серпанок»,  зустрічають свою людську осінь яскравою райдугою.
Свої творчі, інтелектуальні, кулінарні здібності, винахідливість та захоплення у конкурсних завданнях виявили бажання продемонструвати аж 11  академісток, троє з них об’єдналися в команду, тому мали ми 8 учасників, які змагалися у п’яти конкурсах, а саме: «Візитка», «Розминка», «Творчий», «Інтелектуальний»  і найсмачніший «Кулінарний».
Окрім виступів учасниць, глядачі насолоджувалися цікавими музичними номерами від запрошеного саксофоніста  та віршованими подарунками від маленьких гостей. Кожна учасниця була по-своєму неперевершена, яскрава феєрія захоплень учасниць конкурсу просто вражала: вишивання, в’язання, шиття, бісероплетіння, поезія , кулінарія і т.д. , цікаві життєві історії, привітні  усмішки і просто природна жіноча краса та безпосередність  — усе це приємно дивувало присутніх глядачів.
Справжнім подарунком усім став кулінарний конкурс, на минулому засіданні всі академісти отримали домашнє завдання власноруч приготувати страву, з обов’язковим інгредієнтом – гарбузом. І впоралися учасниці дійства з цим завданням на дванадцять із плюсом, а пригощали вони традиційною гарбузовою кашею, гарбузом запеченим у горщику, цукатами з гарбуза, налисниками з гарбузовою начинкою, гарбузовою шарлоткою, пирогами з гарбузами, гарбузовою панакотою, тортом з гарбузом, гарбузовими суші, гарбузом по-корейськи, оселедцем у гарбузовій шубі, гарбузовими карамелізованими скибочками і т.д., і все з головним винуватцем свята – Гарбузом.
Непомітно конкурсна програма добігла до найважливішого етапу: всі учасниці були гідними перемоги, і все ж останнє слово мало сказати журі, яке очолив куратор клубу «Серпанок» - Олександр Іванович Ящук, представник Благодійного Фонду Костянтина Єфименка – Назар Залізницький та представник Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів № 16,педагог – організатор Любов Володимирівна Хоменко.
У номінаціях «Пані Обдарованість» титул здобула енергійна, активна,  поетична  Людмила Плахотнюк , «Пані Жіночність » дістався  турботливій бабусі, яка навчає онуків народних премудростей – Наталії Семченко, «Пані Творчість» -  майстрині, яка в’яже, вишиває, володіє технікою «Вологодського мережива» і має безліч різноманітних захоплень – Наталії Калініченко, «Пані натхнення» - мудрій та поміркованій пані, яка любить робити добро і має золоті руки – Ользі Матушик , «Пані Грація » оптимістичній, життєрадісній особистості – Людмилі Акуловій, «Перлину Серпанку» здобула команда учасниць з гарних жінок та чудових господинь, якій наше журі дало назву «Тріо Куми» - Любов Шевченко, Світлана Бешкет, Ніна Бесєдіна. Одразу два титули - від журі та прихильність глядачів - одержала Віра Кочубей - «Пані Стиль» та «Серпанокова Пані» (глядацьких симпатій), за бездоганний  стиль життя, прихильність до своєї мудрості та майстерність. 
Першість від журі було присвоєно Вірі Позняк, саме вона стала «Пані Гармонією», яка представлятиме «Серпанок» у півфінальному конкурсі Академії Пенсіонерів «Мадам Гармонія» . Віра Михайлівна має значний життєвий та трудовий досвід,  працюючи бухгалтером на підприємствах нашого міста, але, досягши пенсійного віку, змінила свою кваліфікацію , пішла навчатися і вже десять років приймає гостей міста у головній перлині Білої Церкви дендропарку «Олександрії. Враження туристів і бажання повернутися у відвідане місце цілком залежить від екскурсовода (гіда), побувавши на екскурсії з Вірою Михайлівною, не хочеться навіть залишати  парк, а хочеться повертатися туди знову й знову. Окрім  цього таланту, вона має захоплення, яке не залишило байдужим нікого, бо створює вона справжній дивосвіт на полотні. Присутніх зачарували  диво-творіння жіночих рук, які справляють  враження живописних робіт. Тож  бажаємо їй перемоги у академічному конкурсі «Мадам Гармонія», а всім серпанківцям - продовження теплої осені, нових цікавих зустрічей та яскравих вражень. 
 
 
 

 

Поділитись з друзями: