Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Свято осені в клубі «Промінь надії»

Добігає в часі майже рік із дня заснування клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів, який успішно й активно діє на Таращанському масиві, в гостинному приміщенні районної бібліотеки. 18 жовтня – чергова зустріч, на яку зібралися з особливим настроєм, бо ж час збирати урожай – осінь скрізь господарює!
Зазвучав вальс – і в уяві академістів закружляло жовте, багряне, строкате листя, яке встеляє стежки й доріжки, пахучим килимом лягає під ноги перехожим й наповнює душу красою і смутком.
Так, я осінь-чарівниця,
В калиновому намисті.
Вам дарую свою вроду
Та осінню прохолоду.
Всіх сьогодні я вітаю
З нашим щедрим урожаєм!

 

З такими теплими словами заходить до господи чарівниця Осінь, вся в горобинових коралях, калинових сережках, у вінку із жовтого кленового листя, з осінніми дарами природи в руках – фруктами й овочами.
Ведуча свята Світлана Куштан – завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки – детально розповідає про трьох синів осені - місяці вересень, жовтень, листопад, про календарні свята, які відзначаються в цей період, про головні прикмети, які можна спостерігати восени. А потім – різноманіття конкурсів, інтелектуальних ігор, розваг тощо: «Закінчи прислів’я», «Овочева розминка», пісні й поезії про осінь, інтерактивні ігри під музику, гуморески, естафети.
А потім усі гуртом ділилися власними корисними порадами, як зробити вітамінізовані салати й інші овочеві страви. «Поповніть організм вітамінами – і будьте здорові», - підсумовує сказане пані Світлана. Крім того, згадали й корисні рецепти, які допоможуть при хворобах та застудах, адже вітамінні мікстури варто заготувати ще з осені, щоб узимку було чим рятуватися.
Академісти власними силами зробили овочево-фруктову виставку. І чого там тільки не було: гарбузи, дині, буряки, морква, цибуля, часник, баклажани, помідори, виноград, яблука, груші, сливи - всього й не перерахувати. А які фігурки повирізали з гарбуза, баклажана й картоплі! 
Безліч емоцій, вражень, посмішок, море задоволення, звідусіль – іскрометні жарти – ось чим запам’яталося свято осені членам клубу «Промінь надії».
Насамкінець чарівниця Осінь пригостила всіх присутніх смачною гарбузовою кашею та фірменим салатом «Цап у городі», компонентами якого були виключно сезонні овочі. Всі смакували, раділи, ділилися власними осінніми рецептами, а осінь підсумувала: «Страви цієї пори року дуже корисні й смачні, бо вони готуються з любов’ю, сама осінь вкладає в них часточку душі».
Все-таки молодість – це не просто період життя, вік людини, більше – це стан душі, який залежить від бажання людини бути активною, емоційно піднесеною, тому й згадалися рядки Марії Постоєвої: «Старим і в двадцять можна бути, а молодим і в сімдесят!»
 

 

 

Поділитись з друзями: