Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Цікаві канікули

Марія Постоєва,
активний член клубу  «Чарівна мить»
 
В Академії пенсіонерів -  канікули! У клубі «Чарівна мить» теж. Та ми вже не можемо без спілкування, без цікавого спілкування. І тому ми разом. У нас настав період екскурсій. Під час канікул втілюємо в життя гасло: «Знай свій рідний край!». Уже вправилися побувати в Обухові, Трипіллі,  селі Германівці, в Корсунь-Шевченківському, Богуславі, Вінниці і навіть у Сорочинцях. І, зважте, все це ми робимо власним коштом, бо нам цікаве не лише спілкування, а й духовне збагачення. А поштовхом до цього послужили наші «академічні» зустрічі і заняття. В поїздках до нас приєднувалися охочі до мандрівок  і з інших клубів.
А організовувала все наша невгамовна координатор клубу «Чарівна мить» Ірина Гуральник. Про її завзятість, кипучу енергію, небайдужість і чуйне ставлення до людей можна багато говорити. Зараз я хочу подякувати Ірині Олександрівні за все, що вона робить для нас. А за екскурсії окреме велике спасибі.
Не втримаюся, поділюся враженнями про поїздку до Трипілля, Обухова і Германівки, і  не тому, що решта екскурсій були не цікавими, а лише тому, що це тут, поруч. А які враження! Тут і історія, і сучасність, і культура,  і побут, злети і падіння країни, народу, видатних особистостей. Звичайне село Германівка, а яка багатюща історія, як усе це представлено в експозиції місцевого краєзнавчого музею і на Ревиній горі.
Обухів. Музей-садиба Андрія  Малишка. Я ніби побувала в своєму дитинстві. Таке все до болю знайоме, близьке і рідне. А ще краєзнавчий музей. На таких, порівняно невеликих, площах вся історія України, рідного міста. Все настільки красиво оформлено! У кожній залі одна, а то й декілька панорам із безліччю макетів і різьблених фігурок. Уявіть собі: одна лише панорама «Ярмарок» містить 800 фігурок! І все це здебільшого творіння рук директора музею, неординарної і дуже талановитої людини.
А ще Трипільський археологічний музей, його експонати і таке чудове місце розташування на величних дніпровських кручах. Особливо хочу відмітити високий професійний рівень екскурсоводів усіх музеїв, де ми побували. Все побачене і почуте вразило до глибини душі.
А на зворотній дорозі культурна програма: пісні, вірші, гуморески. Ось так!

 

Поділитись з друзями: