Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Творчо звітував клуб "Криниця життя"

 Людмила Полях

7 липня у ресторані «Казка» відбувся звітний концерт клубу «Криниця життя» (координатор – Лариса Бондарчук), що вже 9 років поспіль діє в барвистому вінку клубів Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка. За стільки років плідної творчої роботи академістам було що показати. Це не лише пісні, а й танцювальні, гумористичні та театральні номери!

Чого тільки не побачили гості свята! А розпочав концерт однойменний ансамбль клубу (художній керівник - Ольга Руденко), який вийшов на сцену, коли Ольга Ковальчук декламувала віршовані рядки, присвячені «Криниці життя» .

У виконанні ансамблю (склад: Галина Тищенко, Тамара Коломієць, Тетяна Котляр, Любов Войченко, Ольга Тимошенко, Ольга Руденко, Ніна Павловська, Антоніна Рибак, Олександра Крикун, Ніна Лавренюк, Ніна Редькіна) прозвучали пісня до свята Івана Купайла, яку вивчила з колегами нині покійна Лариса Шкурак, пісні про Білу Церкву, «Моя ти, земле калинова», «Кленова балада».

Під час виконання однієї з пісень всі присутні встали на знак пошани тих воїнів, які не повернулися з російсько-української війни і завдяки яким українці можуть ось уже 8 років мирно жити на своїй землі. Затим своїми виступами потішили слухачів Ніна Редькіна (декламувала власний вірш), танцювальний колектив клубу (виконали танець на відому композицію «Київський вальс»), тріо Ніна Лавренюк, Ольга Тимошенко та Любов Войченко (пісня «Спить ставок, де колишуться віти»), Антоніна Рибак (пісня «Цвіте калина коло хати»), Ніна Павловська (пісня «Мій генерал»), Ольга Руденко (пісня «Черевички»).

Гучними оплесками глядацька зала зустрічала дует Ольги Руденко і Василя Бондарчука з піснею «Погода в доме».

Звісно ж, не обійшлося без вітань. Піснею «Джамбер, джамбер» на казахській мові привітала винуватців свята Таскіра Максюта, координатор клубу «Гармонія». Теплі слова на адресу клубу пролунали від Тетяни Однорог, яка кілька років поспіль активно займалася діяльністю Академії пенсіонерів. Вітали квітами, цукерками, гостинцями, власними віршами винуватців свята представники інших клубів.

Хітами звітного концерту справедливо можна назвати танець «Синій іній» у виконанні танцювального колективу клубу «Криниця життя», пісню «Шаланди полные кефали» ( виконали Ольга Руденко, Василь Бондарчук та Олександр Соломко), сценку «Моя прекрасная маркіза» (виконали Ніна Редькіна і Олександр Соломко).

А що вже казати про гумористичні номери. Зокрема, Микола Миколаєнко прочитав гуморески Павла Глазового «Як Кузьму провчила жінка мила» та «Мудра мати».

Були й прем’єри! Так, Ольга Руденко та Ніна Павловська вперше виконали пісню «Женщины все королеви». Ніна Редькіна, Ольга Тимошенко, Любов Войченко, Галина Тищенко підготували жартівливу сценку італійською мовою «Дика троянда». Ольга Тимошенко, Лариса Хоменко показали сценку «Як жінки мінялися чоловіками».

Завершився концерт виступом ансамблю клубу «Криниця життя» з пісенним попурі та танцем із рушниками.

Тож зрозуміло, що такі зусилля варто відзначити. Подяки та грошові премії за внесок у розвиток клубу, створення ансамблю, танцювального колективу та театрального гуртка отримали членкині клубу Лариса Бондарчук, Ольга Руденко та Ольга Ковальчук.

А координатори інших клубів призадумалися: чом би й нам не показати всі свої таланти у такому ж звітному концерті? Тож чекаємо на подальші виступи. Адже поважний вік – не привід сидіти на печі. Доведено відомими людьми: Марк Катон, римський сенатор, наприклад, вивчив грецьку мову в 80 років, Сократ у 70 років навчився грати на багатьох музичних інструментах, а Лев Толстой у свої 82 роки так косив траву, що й молодь не встигала.

Білоцерківські академісти довели – вони нічим не гірші!

Фотоальбом. "Творчо звітував клуб "Криниця життя"

Поділитись з друзями: