Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

У Білій Церкві відкрилася виставка мікромініатюр

 Людмила Полях

25 лютого у Білоцерківському краєзнавчому музеї відкрито унікальну виставку мікромініатюр всесвітньо відомого майстра Володимира Казаряна «Восьме чудо світу», яку можна буде побачити до 11 травня. А члени кубів Академії  пенсіонерів  «Любисток», «Зарічани», «Берегиня», «Водограй» одними з перших познайомилися з цими унікальними роботами та їх автором.

Володимир Казарян захопився мікромініатюрою в 17 років, спостерігаючи за роботою батька, який також цим займався. Матеріалом для мініатюр є слонова кістка, мармур, бурштин, риб’яча луска, дорогоцінні камені, відполіровані людські волосини, макове та рисове зернятко, вушко голки, кристали цукру, піщинки тощо. Всі роботи виставлені в спеціальних колбах зі збільшуваним склом, адже тільки так їх можна роздивитися. Серед робіт є розп’яття Ісуса Христа, караван верблюдів у вушці голки, букет троянд, підкована блоха, різноманітні скульптури та портрети, вигравіювані на зернинах рису, портрети, вирізані на сірникові та інші витвори мистецтва. У доробку автора за 42 роки роботи майже 500 мініатюрних шедеврів, з ними митець побував у 75 музеях України та зарубіжжя. У дев’яти президентів різних країн світу є роботи майстра.

Для того щоб зробити мікромініатюри, треба мати надзвичайну силу волі та володіти талантом художника, скульптура, інженера. Усі роботи виконуються під мікроскопом від одного до трьох місяців. Майстер самостійно виготовляє інструменти і подекуди на їх виготовлення йде більше часу, ніж на саму роботу. Оскільки рухи повинні бути дуже точні і водночас так само мінімальними, як і роботи, то майстер привчився діяти між ударами серця. Адже будь-який зайвий порух зіпсує роботу.

Окрім мініатюр, Володимир Казарян ще й пише вірші, пісні, прозу, є музикантом. Тож завітайте на виставку, побачене вас здивує

Фотоальбом.У Білій Церкві відкрилася виставка мікромініатюр

 

 

Поділитись з друзями: