Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Українці були єдині тоді, єдині й зараз

22 січня українці відзначили День соборності нашої держави. Це державне свято встановлено на честь проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році на Софійському майдані в Києві. Вже тоді українці хотіли жити в своїй єдиній державі.

Клуб «Криниця життя» не міг лишитися осторонь такої важливої державної дати. Координатор клубу Лариса Бондарчук підготувала колежанкам інформаційно-фольклорний захід з нагоди урочистої дати. До участі в заході були запрошені і членкині клубів «Вікторія», «Зарічанське джерело», «Лада», «Промінь надії», з якими клуб «Криниця життя» займається активною волонтерською роботою багато місяців поспіль.

На розсуд глядачів були представлені українські народні пісні у виконанні ансамблю «Криниця життя» (художній керівник – Ольга Руденко), відеосюжет про історію свята, вірші у виконанні Ніни Скоробагатько, Валентини Бадзюх, Валентини Величук, Наталі Канішевської.

Академія пенсіонерів, зокрема й вищеназвані клуби, вирізняється тим, що проводиться на своїх зустрічах змістовні, патріотичні заходи, де згадується історія України, популяризується українська пісня, поезія, гумор. Ніхто в місті не скаже, що люди поважного віку, які збираються в 15 клубів Академії пенсіонерів займаються справами, далекими від реалій сьогодення. Попри те, що більшу частину свого часу люди поважного віку приділяють волонтерській роботі, вони ще знаходять час на творчі зустрічі, лекції, виступи, співи.

Фотогалерея "Українці були єдині тоді, єдині й зараз"

Поділитись з друзями: