Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Виставка картин Алли Преображенської

 

    14 жовтня, у день Покрови Божої Матері, виставкова зала краєзнавчого музею швидко наповнювалася відвідувачами, які прийшли на відкриття виставки картин «Замріяне місто», автором якої є неперевершена білоцерківська художниця-імпресіоністка Алла Преображенська. 

 

 


    Усі картини присвячені талановитою художницею рідному місту – Білій Церкві, тим найзаповітнішим куточкам, вуличкам, перехрестям, будиночкам, які ми з вами бачимо щодня. Та, погодьтеся, не завжди помічаємо цю красу, адже поспішаємо, відкладаємо мить замилування на потім або просто не хочемо зупинитися й сказати собі: «Яка краса!».


 


    До слова була запрошена виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Ткач, яка, привітавши пані Аллу з відкриттям виставки й побажавши натхнення на нові творчі звершення, здоров’я й оптимізму, зазначила, що на ряду з картинами Алли Преображенської з краєвидами Таллінна, Парижа, Києва, Одеси, картини, присвячені Білій Церкві, по-особливому теплі, ніжні й бентежні.


- Можливо, - продовжила свою думку пані Олена, - ці шедеври у приїжджих людей не викликають таких неймовірних вражень і емоцій, адже вони не ввібрали з молоком матері ту сокровенну любов до нашої малої батьківщини. Але такі дорогі й рідні ці картини для нас, білоцерківців, бо ми корінням своїм сягаємо глибин історії, культури, традицій нашого краю – міста Білої Церкви.

 

Довідка

   Алла Преображенська народилася у 1961 році в м. Знаменка Кіровоградської області в сім’ї художників. Закінчила Кіровоградський національний технічний університет (1984 р.). З 1984 до 1996 року працювала інженером-конструктором на заводі «Сільмаш» м. Біла Церква. Постійно займалася живописом. Брати участь у виставках почала з 2001 року. Має більше 15 персональних виставок. Роботи зберігаються в приватних колекціях України, країнах СНД, Естонії, США, Швейцарії, Німеччини, Ізраїлю, Польщі, Іспанії.

фотоальбом 

 

Поділитись з друзями: