Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Закриття Спартакіади

Закриття Спартакіади 

11 травня на Торговій площі уже з самого ранку кипіла робота: встановлювали сцену, лагодили турнікет, робили розмітку, підвозили апаратуру тощо. Адже на цей день ще місяць тому було призначено проведення урочистого закриття Шкільної спартакіади, яка тривала упродовж 2011-2012 навчального року на призи і за сприяння Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

 

На цей день була запланована насичена програма, заходи якої почалися о 16:00 зі встановлення рекорду відомим  пауерліфтером, рекордсменом  України та Європи, заслуженим майстром спорту Олександром  Шепелем  із пересування на двадцятиметрову відстань десятьох мікроавтобусів загальною вагою понад 40 тонн. Фантастична звитяга білоцерківському богатиреві далася нелегко -  з другої спроби, але рекорд України зафіксовано, про що свідчить сертифікат, вручений спортсменові.

Відразу ж після цього з іншого боку Торгової площі вишикувалися понад 2 тисячі учнів і студентів міста, представників громадських організацій, просто  активних білоцерківців для проведення масового фітнес-уроку. Прозвучали вітання від міського голови Василя Савчука – і почалося неперевершене дійство, яке залишило тільки позитивні емоції і враження  в усіх -  і  свідків, і учасників такого багатолюдного заняття.

Проводили цього дня і благодійну лотерею, розігруючи м’ячі, еспандери, рюкзаки та інший спортивний інвентар; символічно знищували пляшку і цигарку, закликаючи: «Не паліть, - просять бронхи і легені, не паліть, будівельники і вчені. Ви здоров’я не цінуєте повсякчас, то ж цигарку забираємо ми від вас». І справді, Благодійний фонд Костянтина Єфименка вийшов із пропозицією до закладів торгівлі 11 травня не здійснювати продаж алкогольних, слабоалкогольних і тютюнових виробів у місті, аби дати можливість у першу чергу молоді зрозуміти, що можна проводити свята без цих шкідливих для здоров’я товарів. І це вдалося!

 

Та ось урочиста мить настала -  і на сцену запросили по черзі піднятися команди тих шкіл, які отримали перемогу у змаганнях із туризму та легкої атлетики. Як завжди – грамоти, кубки, медалі й грошові винагороди за перше, друге й третє місця.

Проте найхвилюючим заходом, що відбувся у рамках закриття Шкільної спартакіади, стало вручення сертифікатів школам, які за загальнокомандними результатами вибороли перемогу. На сцену піднялися міський голова Василь Савчук і наш земляк, голова Благодійного фонду, перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко, щоб нагородити за третє місце команду ЗОШ № 6  сертифікатом на суму 20 тисяч грн на придбання спортивного інвентарю для своєї школи, за друге місце -  команду гімназії № 1 сертифікатом на суму 30 тисяч грн і за перше – ЗОШ № 18 сертифікатом на суму 50 тисяч грн.

Костянтин Олексійович щиро привітав переможців і всіх учасників Спартакіади, побажав і в подальшому блискучих перемог не тільки в спорті, а й у житті. Він подякував виконавчому комітетові Білоцерківської міської ради, відділу з питань фізичної культури і спорту, управлінню освіти і науки за підтримку і бездоганну організацію  змагань із семи видів спорту, що проходили в рамках Спартакіади. «Шкільна спартакіада 2011-2012 навчального року оголошується закритою», - урочисто й піднесено сказав  Костянтин Єфименко, після чого зазвучав державний гімн України.

 

 Ще розвівався на вітрі прапор Спартакіади, а на сцену Костянтин Єфименко запросив зірок української естради Амадора Лопеса і Олександра Пономарьова, які подарували усім присутнім незабутній концерт.

 

  Фотоальбом 

Поділитись з друзями: