Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Зимою не час сумувати

Зима – не привід сидіти вдома. Таку філософію сповідують члени клубів Академії пенсіонерів, а тому проводять цікаві та змістовні заходи. У лютому найбільш шановані свята – це День святого Валентина та Стрітення Господнє. Тож саме їм приділили найбільшу увагу академісти.

Так, 14 лютого клуб «Промінь надії» (координатор – Ніна Старенькова) організував творчі номери. Спершу розповіли про історію свята. Затим співали пісні, читали авторські вірші та твори відомих поетів. Не обійшлося і без конкурсів. Для клубу «Вікторія» (координатор – Ніна Скоробагатько) бібілотекарі підготували цікаву розповідь про історію свята закоханих, а також ознайомили присутніх з новими творами українських письменників про жіночі долі та історії кохання.

15 лютого клуб «Зарічани» відзначив Стрітення Господнє. Координатор клубу Світлана Починок підготувала пізнавальну програму, зокрема розповіла про історію свята, народні звичаї та прикмети на цей день. Виступ координатора доповнили і члени клубу. Хтось розповів вірша, хтось поділився власними спогадами. Прозвучали у виконанні самодіяльного ансамблю клубу «Зарічанка» пісні, присвячені весні та любові. А відомий білоцерківський поет Анатолій Медвідь прочитав авторський вірш про весну-красну.

Клуб «Пролісок» також відзначив це свято в бібліотеці №3 разом з працівниками книгозбірні. Працівники бібліотеки розповіли академістам історію свята, його традиції, легенди та повір'я, а членкині клубу зробили народне дійство із Зимою та Весною.

Також академісти різних клубів дуже охоче слухають змістовні, цікаві лекції, які готують для них білоцерківські бібліотекарі. Так, клуб «Серпанок» послухав інформацію про українського композитора, співака, поета Семена Гулака-Артемовського та про поекта Дмитра Павличка в Бібліотеці на бульварі. Клуб «Водограй» дізнався багато цікавого про гетьмана Івана Мазепу, а також слухав вірші Дмитра Павличка в дитячій книгозбірні. Клуб «Пролісок» завдяки бібліотекарям побував у віртуальній експедиції «Україна унікальна, Україна надзвичайна» та ознайомився з новими виданнями про наш край.

Для членів клубу «Чарівна мить» бібліотекарі філії №10 провели віртуальну мандрівку «Подорож Вільнюсом», адже цьому місту виповнюється цьогоріч 700 років і саме йому Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесну відзнаку «Місто-рятівник».

У клубі «Золота осінь» авторські вірші про Україну, природу, кохання читала запрошена гостя Марія Сударенкова (зазвичай вона відвідує клуб «Гармонія») та інші членкині клубу «Золота осінь», які прочитали вірші відомих і мало знайомих поетів".

Ось так, лише за пів місяця академісти встигли дізнатися багато нового, організувати собі цікаві зустрічі. Попереду ще море задумів. Єдине, що потрібно для їхньої реалізації, - це мир і спокій. А для того, щоб прискорити перемогу, академісти не лише творчістю займаються, а й в’яжуть носки військовим, шиють спідню білизну, подушки, збирають консервацію, сушку. Одним словом, помагають бійцям, як можуть.

Фоторепортаж "Зимою не час сумувати"

 

Поділитись з друзями: