Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Золотолітки колядують

У клубах Академії пенсіонерів відбулися різдвяно-новорічні свята, на яких академісти демонстрували свої таланти у виконанні колядок, святкових пісень, віршів, гумористичних сценок, лотерей і вікторин.

Так, клуб «Криниця життя» виконував колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Добрий вечір, люди, вашій теплій хаті», «Щедрий вечір, Україно моя», «Хай Ісус, мале дитя», «Україна колядує», а для святкування прийдешнього нового року підготував веселі діалоги між Бабою Ягою і Чортом, Снігуркою та Дідом Морозом, Зимою та Новим роком.

Клуб «Промінь надії» організував новорічно-різдвяний творчий захід з колядками, конкурсами, загадками, добрими побажаннями одне одному та гуморесками. Ведучою заходу була Лариса Притула. Лунали у світлиці колядки «Небо і земля нині торжествують», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала», «Хай Ісус, мале дитя». Звичайно, академісти, як і всі українці, чудово пам’ятають завдяки кому ми можемо відзначати Різдво Христове та зустрічати новий рік. Тож хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців. Прозвучали вірші, присвячені нашим захисникам та колядка «Сумний святий вечір» з оновленими словами. А насамкінець пригощали одне одного смачними стравами власного виробництва, серед яких була традиційна кутя і новий для нас штолен.

Клуб «Вікторія» для новорічного свята запросив колег з клубу «Сузір’я», а саме тріо «Співограй», у виконанні якого прозвучали і колядки, і українські народні та естрадні пісні. У клубі «Золота осінь» новорічно-різдвяне свято провела його координаторка, провідний бібліотекар Майя Боженко. Учасниця ансамблю клубу Людмила Калітаєва провела лекцію, коли тепер за новим церковним календарем святкуємо різдвяні свята. Ансамбль виконав старовинні і сучасні колядки, а саме: «Ми будем вам колядувати», «Коляда», «Там на річці, на Йордані, тиха вода стала», «З Новим роком ми вітаємо», «Нова радість, різдвяні свята», «Різдвяне свято». Членкині клубу прочитали підготовлені ними вірші-побажання на Новий рік.

У клубі «Чарівна мить» завдяки ансамблю «Спадщина» відбулися етнографічні замальовки «Різдвяні передзвони». Учасники ансамблю під керівництвом Ніни Левченко колядували та щедрували. При цьому академісти показали традиції відзначення різдвяно-новорічних свят нашими пращурами з обов'язковим перевдяганням та водінням кози. Всі члени клубу розповідали гуморески, співали пісні та читали улюблені вірші.

Клуб « Зарічанське джерело»  та «Лада» також зібрався гуртом, аби заспівати колядки та улюблені українські пісні. Клуб «Гармонія» також активно провів старий рік. І Дід Мороз зі Снігуркою приходив, гостинці дарував, і конкурси були, і, звичайно, милозвучними голосами зачарував присутніх ансамбль клубу. А ведучою дійства була координаторка Таскіра Максюта.

Ансамбль «Чорнобривці» клубу «Сузір’я» зібрався в приміщенні Ради ветеранів для святкування. Спершу виконали попурі з колядок. Затим заспівали уривки з пісень «А над ставом вербонька», «Ой у полі три тополі», «Ніченька місячна», «Покохала дідуся», «Там, де ятрань круто в’ється», «Ой у лузі калина», «А млин крутиться», «Чебреці», «Ой хмелю ж мій хмелю», «Ой там, на товчу, на базарі», «Земле квітуча, земле співуча», «Айстри білі».

Клуб «Водограй» останнє своє засідання у 2023 році присвятив цікавій зустрічі. Бібліотекарі розповіли пенсіонерам про звичаї святкування новорічних свят в різних країнах світу, про те, які існують цікаві, незвичні та дещо смішні для нас традиції. Ансамбль «Ровесник» проспівав для одноклубників колядки та щедрівки. Була в академістів і новорічна безпрограшна лотерея та вікторина. А насамкінець пригощалися кутею.

Новорічна феєрія чудес відбулася у бібліотеці №3, де працівники книгозбірні організували свято Нового року для членкинь клубу «Пролісок». Весело та розкуто поводилися присутні на святі, адже поважний вік - не перешкода для творчості та грайливого настрою. Усі учасники отримали солодкі подарунки та святкову фотосесію на згадку.

Та новий рік можна святкувати не лише за кілька днів до 1 січня. На початку року в бібліотеці №2 відбулася година гарного настрою «Новорічний серпантин» для членів клубів «Зарічани» та «Любисток». Що тільки не придумали для зарічан бібліотекарі! Присутні дізналися багато цікавого про саме свято, про те, чого чекати від 2024 року, чому мандарини стали атрибутом Нового року. З кошиком подарунків та побажань на свято завітав символ року – Дракончик, а також Чарівниця і Санта Клаус, які провели безпрограшну жартівливу лотерею. Окрім цього на пенсіонерів чекали ігри, конкурси з призами, подарунки від Санти. Академісти не лише дивилися, а й теж брали активну участь: читали гуморески і співали пісні та колядки!

Що ж, рік новий зустріли. Дай Боже, аби загальне новорічне бажання усіх українців – мир і наша перемога – збулося! Приємно, що у нашому місті завдяки зусиллям Благодійного фонду Костянтина Єфименка діє такий вельми потрібний пенсіонерам проєкт. Дякуємо за співпрацю бібліотекарям Білої Церкви.

Фоторепортаж "Золотолітки колядують"

Поділитись з друзями: