Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Зустріч із науковцем

Зустріч із науковцем 

24 січня представники Благодійного фонду  Костянтина Єфименка взяли участь у зустрічі членів виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, членів громадської ради міста з науковим співробітником відділу давньоруської та середньовічної археології Інституту археології НАН України Максимом Квітницьким, який керував розкопками на Замковій горі, що проходили у період із 15 вересня до 17 грудня 2011 року.

Археологічні дослідження були проведені на замовлення Благодійного фонду у зв’язку з перенесенням пам’ятника Ярославу Мудрому та спорудженням храму святого Георгія Побєдоносця на місці колишнього дитинця Білої Церкви (Юр’єва) – Замковій горі.

Традиційно зустріч відкрив міський голова Василь Савчук, який наголосив на важливості проведених розкопок для вивчення історії міста, а також повідомив про те, що на лютий 2012 року планується проведення науково-практичної конференції щодо будівництва храму на Замковій горі, музеєфікації фундаменту старовинного храму, виявленого під час розкопок у 1983 році, та благоустрою території історичного місця.

Максим Квітницький детально розповів про хід розкопок та охарактеризував найбільш вагомі для науки знахідки, виявлені в процесі археологічних досліджень. Науковець дав вичерпні відповіді на запитання слухачів, які стосувалися подальшої долі знахідок. Усі вони пройдуть належну обробку, а  в подальшому будуть передані до Білої Церкви і виставлені в музеї, наявність якого вже передбачена проектом культової споруди.

Поділитись з друзями: