Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Зустріч з високим мистецтвом

Зустріч з високим мистецтвом 

Завдячуючи Благодійному фонду Костянтина Єфименка, 17 квітня члени клубів Академії пенсіонерів, що діють при бібліотеках міста, побували у Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т.Г.Шевченка.

Комфортабельним автобусом ми прибули до Києва. До початку вистави залишалася година і кожен використав її з користю для себе – відвідав Володимирський собор, оглянув величаву будівлю театру та пам`ятник Миколі Лисенку чи погуляв містом.

Театр вразив  монументальністю і вишуканістю архітектурних та скульптурних форм.

Ми подивилися два балети. “Кармен-сюїта” з перших хвилин захопила глядачів пластикою і енергією рухів, ліризмом і пристрастю, всепоглинаючим почуттям кохання андалузької циганки Кармен і юнака Хозе у виконанні народних артистів України Ганни Дорош і Максима Моткова.

А балет “Шехеразада” переніс у ханський палац, заполонив розкішними декораціями, яскравими костюмами і чаруючою музикою М.Римського-Корсакова.

Здавалося, що ми не глядачі, а  учасники і свідки тогочасного життя та інтриг мешканців гарему. Чомусь, найбільше хвилювалися за долю Золотого раба, партію якого блискуче виконав заслужений артист України Сергій Сидорський.

Замовкли останні акорди, вже вкотре артисти поклонилися глядачам, але ніяк не хотілося повертатися у нашу таку прагматичну реальність, залишати прекрасний зал одного з кращих театрів світу.

Але казка завжди колись закінчується. Ми залишали храм мистецтва з надією побувати тут ще не один раз.

Дорогою додому обмінювалися захоплюючими враженнями і щиро дякували голові фонду молодому меценатові, нашому земляку Костянтину Єфименку та виконавчому директору Олені Ткач за подароване свято, яке надовго залишиться в пам`яті і душі кожного. 

Людмила Чупак, завідувачка Центральною міською бібліотекою.

Поділитись з друзями: