Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Головне - душею не старіти

30 травня у читальній залі бібліотеки №5 панувала святкова атмосфера: повсюди у вазах красувалися троянди і півонії, а на столах стояли тарілки з печивом, пирогами і цукерками. На почесному місці красувався коровай, прикрашений барвінком і квітами жасмину! Саме в цей день академісти клубу «Золота осінь» прийшли привітати свою одноклубницю з дуже поважним ювілеєм – 90 років з дня народження! За цей рік в Академії пенсіонерів це вже друга така ювілярка!

Іменини відзначає Ніна Геннадіївна Слободчикова, дуже активна жінка, яка не пропускає клубних занять, любить читати вірші, завжди виступає, бере активну участь у клубних заходах. Тож координаторка клубу Майя Миколаївна Боженко спільно з академістками клубу вирішили організувати для ювілярки чудове свято. І воно насправді вдалося неймовірно душевним.

Народилася Ніна Слободчикова 24 травня 1934 року в с. Куликово, Іванівської області, в Росії. Батьки були вчителями початкових класів. До речі, тато ювілярки Геннадій Дмитрович покращив методику вивчення таблички множення, за що був нагороджений орденом.

Після школи юна Ніна вступила до технікуму, де вивчилася на вчителя фізкультури. У 1953 році зустріла свою долю – Петра Єгоровича, з яким і побралися. Чоловік був військовим льотчиком, тож довелося змінити багато місць проживання. Мешкали на Камчатці, і на Сахаліні, у Хабаровському та Приморському краї, НДР, а у 1972 переїхали до Білої Церкви. З тих пір Ніна Геннадіївна мешкає в нашому чудовому місті. Спершу працювала на меблевій фабриці інструктором з фізкультури, затим перейшла працювати в дитячий садок №21, а з 1975 по 1989 роки була вихователем в садочку №32 «Перлинка».

Тож на урочисте зібрання привітати ювілярку прийшли директор садочку Людмила Юрченко, колишня вихователька цього садочку Ольга Гайдаєнко, яка ще молодою дівчиною працювала з Ніною Геннадіївною і пам’ятає її настанови. Колеги розповіли про те, що в садочку пам’ятають Ніну Геннадіївну, з нею збереглося чимало фото в архіві дошкільного закладу. А від управління освіти і науки БМР привітала ювілярку та вручила подяку і квіти начальниця відділу дошкільної освіти Олена Чуб. Також від Ради ветеранів освітян вітала іменинницю Тетяна Строганова. Такі вітання від колег були повною несподіванкою для Ніни Геннадіївни і приємно її вразили. Ось така вона міцна освітянська родина – своїх не забувають!

Звісно ж привітати винуватицю свята її одноклубники Тетяна Кисельова, Олександра Лісніченко, Валентина Николенко. Академістки читали віршовані вітання.

А вітання у вигляді гуморески прозвучало від дуже несподіваної гості – Таміли Дейнеги. Ця пані поважного віку лише п’ять місяців як переїхала у Білу Церкву з м. Оріхів Запорізької області, яке перебуває в зоні бойових дій та майже знищене. Ледве оговтавшись від пережитого в затишному місті над Россю пані Таміла взялася привітати свою подруг чудовими гуморесками, які, як вона каже, знає під триста.

І, звісно ж, яке свято без пісень. Ювілярку вітав ансамбль клубу «Золота осінь» піснями «Любі наші друзі, ми вас вітаємо», «День народження у тебе», «Літа минають», «Плив по місту запах бузковий», «Зозуле, зозуле, накуй мені літ». Але на цьому пісенні віншування не закінчилися. Спеціально для ювілярки Катерина Пушка та Валентина Киришун дуетом виконали пісні «Ой вербо, вербо», «За вікном легкий туман поплив», «Друже, зелен луже».

Вітання звучали також від завідувачки бібліотеки №5 Світлани Хмільової, координаторки клубу та провідної бібліотекарки Майї Боженко та від директорки Благодійного фонду Костянтина Єфименка Людмили Полях.

А ще вірш на свій ювілей написала сама Ніна Геннадіївна. В якому є такі слова: «Цей вік зовсім невеликий, якщо не старіти душею». І, дійсно, Ніна Геннадіївна душею не старіє. Вона у вирі подій. Бібліотека для неї стала другою домівкою, а академісти – другою ріднею. Кажуть, роки – наше багатство. І це дійсно так. У пані Ніни син і донька, четверо внуків та п’ятеро правнуків. Повага і шана від людей! Тож залишається лише побажати многая літа і міцного здоров’я!

Фотогалерея "Головне - душею не старіти"

Поділитись з друзями: