Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Христос Воскрес- Воскресне Україна!

7 травня в клубі «Промінь надії» відбувся творчий захід «Христос Воскрес- Воскресне Україна!». Свято приурочене Великодню, найбільшому християнському дню в році. Тож і захід розпочався з молитви «Отче наш».

Академісти клубу підготували на цей пасхальний тиждень християнські та українські народні пісні. Ведучою заходу стала Лариса Притула. Вона дуже цікаво та детально розповіла колегам історію свята, традиції випікання пасок, а також звідкіля проходить звичай фарбувати крашанки та робити писанки, Академісти дізналися, що найбільша паска – майже 2 тони – була спечена в Донецькій області, а найбільша кількість писанок знаходиться в м. Коломия, в Музеї писанки.

Під музичний акомпанемент Ганни Сполович ансамбль клубу у складі Ніни Старенькової, Олени Гамбарової, Катерини Сахацької, Василя Циплухіна, Марії Герасименко та Людмили Смірнової виконав кілька народних пісень: «Гей, соколи», «Зелений дубочку, чого похиливсь», «Їхав козак за Дунай», «Вишиванка», «Ой кум до куми залицявся», «Воля і свобода».

Олена Гамбарова та Лілія Рускіх виконали гарні християнські пісні «Христос Воскрес» та «За все тобі я дякую». А ще пані Людмила Смірнова сольно дуже гарно заспівали пісню «Україно, молюся за тебе!»

Традиційно на кожен такий творчий захід Ганна Сполович готує вірші. Цього разу декламувала вірші-молитви за Україну, воїнів, весь український народ.

А на завершення заходу всі дружно виконали пісню «Тому, хто біля тебе руку дай». Пісня про те, що з усіма треба жити в мирі, повазі та злагоді, незалежно від віку, віри, кольору шкіри тощо. Всім треба робити добро і всіх любити!

На цій щемливій ноті академісти завершили творчі посиденьки. А потім пригощали одне одного пасочками власної випічки, цокалися крашанками та бажали одне одному зустріти наступну Пасху вже в мирній країні.

Фотогалерея "Христос Воскрес - Воскресне Україна!"

Поділитись з друзями: