Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

І гармонь послухали, і з кониками поспілкувалися

5 червня клуб «Водограй» вибрався на екскурсію. Координатор клубу Лариса Ястребова завжди продумує маршрут екскурсій так, щоб було що цікавого подивитися. І цей раз не став винятком. Поїхали до Жашкова.

Що б здавалося можна побачити у невеликому містечку? Але саме тут знаходиться єдиний на всю країну Музей гармоніки, створений великим шанувальником  цього інструменту Іваном Івановичем Сухим.

Цей чоловік воістину невгамовний. Всю екскурсію він тримає увагу відвідувачів своїми розповідями та грою на різних видах гармоні, які колекціонує багато років. У музеї є навіть гармонь Нестора Махна, а також царські маленькі гармоніки, дитячі гармоніки, інструменти, які пройшли з бійцями Другу світову війну, іноземні екземпляри!

Та пан Іван не зупиняється лише на колекціонуванні, а вигадує власні інструменти: гармонь з чобота, гармонь-вулик, мініатюрні гармоні, присвячені своїм донькам. З таким же як і сам самородком виготовив музичні інструменти з сірників! Придумав гармонь, яка повертається на 360 градусів і при цьому у будь-якому положенні грає! У пана Івана грає навіть лопата і веретена!

А ще він вчитель музики, створив зразковий ансамбль, брав участь у понад 400 конкурсах, має масу нагород з різних країн світу та кілька разів потрапляв до Книги рекордів України! Не дивно, що у такого вчителя всі академісти клубу «Водограй» враз стали умілими музикантами. Пан Іван кожному видав невеличкі народні інструменти. Під акомпанемент гармоні Івана Івановича наші академісти вжарили такий музичний номер, що це треба тільки бачити! Тож всі полишали музей із зарядом енергії та позитивним настроєм.

Друга зупинка екскурсії – Жашківський кінний завод, де академісти змогли пообідати в затишних альтанках під кронами блакитних ялинок, посидіти в чудовому кафе та відвідати не менше енергетичну екскурсію. Пані Валентина, яка поводила нас по стайням, розповіла, що на заводі займаються розплодом та тренуванням західноєвропейських порід коней, які є універсальними для верхової їзди, різних дисциплін кінного спорту і активного відпочинку.  Нам показали дитячий садочок, де проживають молоді жеребці та лошиці, а також уже надресированих спортивних коней.

Академісти дізналися, з якого віку коней тренують, як відбирають, як годують, коли і як коні сплять, чим відрізняється проходка від конкуру та багато іншого. А ще змогли погладити коників. Ох, як вони до цього звикли! Мордочки так і підставляли, причому штовхаючи одне одного в конкуренції за людську ласку. Академісти із задоволенням гладили тваринок та фотографувалися. Також дізналися про характери коників, побачили на яких можна покататися.

Ось таке поєднання мистецтва і спілкування з природою виявилося дуже цікавим. Клуб «Водограй» із задоволенням та масою вражень повертався додому.

Фоторепортаж "І гармонь послухали, і з кониками поспілкувалися"

Поділитись з друзями: