Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Три травневих душевних свята

Травень – багатий на прекрасні народні свята, які позбавлені надмірного державного пафосу, натомість просякнуті любов’ю, щирістю, теплом людських душ, єдністю та вдячністю. Мова йде про такі свята, які ми вже відзначили або ось-ось будемо святкувати: День матері, Міжнародний день сім’ї та День вишиванки.

До цих трьох свят підготувалися й в клубі «Гармонія», адже кожна академістка – мама, кожна є душею своєї сім’ї, кожна має вишиванку!

Ведучою свята була Марія Сударенкова, яка розповіла коротку історію виникнення цих свят. А також прочитала вірші, присвячені мамі. Один із них – авторський, адже пані Марія пише просто прекрасні вірші!

На початку заходу привітали з ювілеєм членкиню клубу «Гармонія» Ольгу Штанько, якій виповнилося 70 років! На її адресу лунали віншування, а Валентина Мунтяну ще й презентувала іменинниці тюльпани та півники з власного городу.

Перше свято, яке вшанували академісти, був День матері. Зараз багатьом українським матерям дуже важко. Хтось рятує своїх малих діточок від війни, а хтось вже втратив власну дитину на фронті. Тож з глибокою шаною і повагою до матерів, які так і не дочекалися живих синів і дочок з війни, ансамбль «Гармонія» під керівництвом Таскіри Максюти виконав пісню «Зацвів дитинства сад».

Цього дня лунали в затишній залі клубу й легендарні та усіма улюблені пісні «Виростиш ти, сину» на слова Василя Симоненка, «Пісня про рушник» (слова – Андрія Малишка, музика – Платона Майбороди), «Чорнобривці» (слова – Миколи Сингаївського, музика – Володимира Верменича), «Два кольори» (слова – Дмитра Павличка, музика – Олександра Білаша), а також українська народна пісня «Де Рось і Росава».

Академістка клубу Надія Пархоменко читала вірші про маму, написані її колегою по клубу Ігорем Комендантом.

Затим Марія Сударенкова розповіла членам клубу про заснування Дня вишиванки в Україні. Валентина Миронова прочитала вірші «День вишиванки» Надії Красоткіної та «Вишиванка – Вкраїна і доля» Тетяни Строкач.

Бурю оплесків заслужив Євгеній Сергієнко, який з усієї душею і серцем декламував вірш «Вишиванка» Анатолія Матвійчука, в якому є такі золоті рядки:

У цій сорочці - чистота крилата
І вічна мудрість пройдених доріг,
Вона міцніша за сталеві лати,
А в ній -наш нездоланний оберіг!

Хай вишиваний цвіт на велелюдді
Промовить більше за палкі вуста...
Зникають хвойди, покручі і судді,
Душа - живе!
Барвиста
І свята.

Після чого ансамбль клубу подарував глядачам пісні «Вишивала дівчина вишиванку» та «Вишивала я сину сорочку». А на вшанування Міжнародного дня сім’ї виконали ще одну улюблену українцями і мегавідому пісню «Моя рідня» на слова і музику Анатолія Матвійчука.

Ось в такій душевній, затишній атмосфері відбувся творчий захід клубу «Гармонія», про який також можна сказати словами із пісні: «Рідня, моя рідня велика і красива, свята любов моя і нездоланна сила».

Фоторепортаж "Три травневі душевні свята"

Поділитись з друзями: